Photo by Victor Freitas / Unsplash

6 trends binnen de fitnessindustrie in 2022

Gezondheid & Fitness 11 aug. 2022

2022, het jaar na corona waarbij de sportscholen eindelijk weer beetje bij beetje open zijn gegaan. Ook een jaar waar er weer nieuwe trends bijgekomen zijn. In deze blogs worden de 6 meest interessantste trends besproken.

1. Bezig zijn met je lichaam

Na de hele covid-toestand zijn veel Nederlanders meer gaan nadenken over hun lichaam en leefstijl. Gezond zijn is belangrijker dan ooit geworden. Er zijn tegenwoordig vele studies die hebben uitgewezen dat sporten goed is voor het immuunsysteem en heeft veel andere voordelen voor de gezondheid.

Maar niet alleen voor het lichaam is sporten belangrijk, ook voor de geest. Doordat we vandaag de dag de hele dag op onze telefoon zitten staan onze gedachte vaak de hele dag ‘aan’. Mentale gezondheid is in Nederland de laatste jaren in opkomst en is in 2022 niet meer weg te denken als je het hebt over ‘de beste versie van jezelf’. Fitness en Mindfullness worden de laatste tijd steeds vaker met elkaar geassocieerd.

2. Online trainingen

Mede doordat de sportscholen dicht waren tijdens de pandemie, zijn de online trainingen erg in opkomst gekomen. Er is bijna geen sportschool meer die geen online trainingen aanbiedt. Zo kun je ook op Ofcorz kiezen uit een ruim aanbod aan personal trainers die hun lessen online aanbieden.

3. HIIT – High intensity intervaltrainingen

De HIIT-trainingen zijn al jaren erg populair. Dit is is een vorm van trainen waarbij hoge intensiteit gecombineerd worden met oefeningen van lage intensiteit. De vele voordelen van zo’n training maakt het erg populair. Het neemt bijvoorbeeld weinig tijd in beslag en dit is een groot voorbeeld voor mensen met een druk tijdsschema.

4. Personal training

Ook personal training is erg populair bij mensen die maar weinig tijd hebben. Personal training is een goede vorm van doelgericht trainen naar een doel die vooral is bepaald met een personal trainer. Een personal trainer helpt je bij het uitvoeren van de oefeningen en je maakt samen een plan speciaal ingericht op de doelstelling die jij wil behalen. Dit kan bijvoorbeeld afvallen zijn, maar ook aankomen in spiermassa.

5. Draagbare technologie

Smartwatches en fitness-trackers die bijvoorbeeld je hartslag bijhouden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Deze technologieën worden steeds geavanceerder en doen allang veel meer dan alleen je stappen tellen. Ook als je geen sporter bent, kunnen dit soort technologieën ervoor zorgen dat jij meer gaat bewegen. Zo krijg je bijvoorbeeld meldingen wanneer je te lang stil zit.

Hiernaast wordt verwacht dat AI of VR veel teruggezien gaat worden in de sportscholen in de toekomst. Dit zijn goede manieren om sporten leuker en uitdagender te maken.

6. Thuis sporten

Door de corona pandemie is het thuis sporten een grote trend geworden. Dit is simpelweg omdat de sportscholen een lange tijd niet open zijn geweest. Deze workouts zijn veel korter, maar wel veel efficiënter. Dit is dus ideaal voor de drukke mens met een volle agenda. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld enorm besparen op reistijd. Zo kun je heel eenvoudig een workout volgen via YouYube of een andere streamingdienst, maar ook een online training volgen via Ofcorz.

Tags