Photo by Compare Fibre / Unsplash

Waarom kiezen voor online bijles?

Bijles 11 aug. 2022

Online bijles is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn namelijk veel mensen die tijdens bijles behoefte hebben aan een fysieke beleving en uitleg. Echter heeft online bijles enorm veel voordelen en is de afgelopen jaren enorm populair geworden.  In deze blog staan een aantal grote voordelen van online bijles uitgeschreven.

Online bijles vindt vaak plaats via platformen Skype, Teams of Zoom, maar Ofcorz maakt gebruik van een eigen ingebouwde software (dit scheelt een hoop heen-en-weer met linkjes).

1. Erg effectief

Het opstarten van een online bijles gaat enorm snel, je klapt je laptop open en je bent ready to go. En doordat jij en je bijlesdocent beide niet hoeven te reizen, besparen jullie beide een hoop tijd. Ook besparen jij en je bijlesdocent op reiskosten, waardoor de prijs van je bijles ook nog is lager kan komen te liggen.

Een ander groot voordeel is dat je als leerling veel persoonlijke aandacht krijgt. Dit omdat er geen volle klas met andere leerlingen is, zal alle aandacht op jou gevestigd zijn. Hierdoor kun je samen met jouw bijlesdocent snel resultaat boeken om bijvoorbeeld je wiskunde sommen sneller te snappen.

Uiteindelijk zullen je cijfers hierdoor dus ook sneller omhooggaan. Het volgen van online bijles kan dus als enorm effectief worden bestempeld. Een bijlesdocent kan je bijvoorbeeld ook helpen om een plan van aanpak te maken om zo bij alle vakken die je volgt een goede planning te maken.

Online bijles vindt vaak plaats via platformen Skype, Teams of Zoom, maar Ofcorz maakt gebruik van een eigen ingebouwde software (dit scheelt een hoop heen-en-weer met linkjes).

2. Het is overal te volgen

Of je nu met een colaatje op een vakantiebedje ligt met je laptop, in de bibliotheek of in je pyjama in bed. Online bijles is overal te volgen en dit geeft veel flexibiliteit en vrijheid. Het enige wat er nodig is om online bijles te volgen is een scherm, microfoon en internetverbinding. Echter kan ik wel betwijfelen of het volgen van een online bijles op een vakantiebedje nu zo bevorderlijk voor je concentratie is..

Wanneer jij opzoek bent naar een goede wiskunde bijlesdocent in jouw dorp, maar deze is hier bijvoorbeeld simpelweg niet te vinden. Dan is online bijles daar de perfecte uitkomst voor. Zo kun je via ofcorz overal in heel Nederland een bijlesdocent vinden.

3. Bijles is erg persoonlijk

Tijdens online bijles ben jij 1-op-1 bezig met jouw bijlesdocent en heb jij de volle aandacht die je op dat moment nodig hebt. Doordat je 1-op-1 bezig bent met een docent zal je ook sneller een band opbouwen met jouw bijlesdocent. Een goede band draagt bij aan het vertrouwen en zorgt voor een veilige leeromgeving.

Deze veilige leeromgeving zal uiteindelijk bijdragen aan de resultaten en zorgen voor hogere cijfers voor een bepaald vak waar jij moeite mee hebt. Als je vragen of onduidelijkheden hebt, kan je docent er meteen een voorbeeld bij halen en hoeft hier geen rekening met andere studenten te houden.

4. Zorgt voor een verhoogde concentratie

Een volle klas met leerlingen kan voor veel afleiding zorgen. Doordat je bij online bijles vaak allen bent in een kamer, waar jij je comfortabel voelt, zal je een hogere concentratie hebben.

Thuis is een hele goede plek om bijles te volgen, je kan hier op je eigen kamer werken waar je in volle concentratie bijles kunt volgen en je volledig kan focussen op waar je op dat moment mee bezig bent.

Tags